Het ontstaan van de zanggroep

zangroep op hoop van zegen

Het begon in 2008 allemaal in de muziekstudio van Aad Paardekooper in Stompwijk. Onder begeleiding van Aad op de accordeon werd daar gezongen door een paar liefhebbers van de liedjes uit vervlogen tijden. Al snel kwam het idee om een zanggroepje te formeren om te kunnen optreden voor de wat oudere Nederlanders. In 2010 was de groep gevormd en bestaat uit twee accordeonisten, zes zangeressen en vijf zangers. Op 20 april 2010 is een bestuur gekozen en is de “Zanggroep Op Hoop Van Zegen” opgericht.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit nostalgische volksliedjes, Amsterdamse-, Rotterdamse-, en wat zeemansliedjes. Ons eerste optreden was in café de Gouden Leeuw in Stompwijk. Nadat de zanggroep was aangemeld bij Fonds 1818, “Koren zingen voor ouderen” (KZVO), zijn er inmiddels vele optredens verzorgd in de diverse verzorgingshuizen in Rijswijk, Leidschendam, Wassenaar, Zoetermeer, Delft en Zoeterwoude. Maar ook werd er gezongen door de Zanggroep bij een 50 jarig huwelijks feest, een verjaardag, de carnavalsvereniging in Stompwijk, op de Keukenhof in Lisse en voor De Zonnebloem in diverse plaatsen.

Er wordt met veel animo gerepeteerd met als doel optredens te verzorgen voor die groepen in de samenleving die houden van liedjes uit het verleden en waar men met veel plezier bij mee kan zingen.

Het huidige bestuur bestaat uit:
Aad Hogervorst – voorzitter
Albert Voskes – secretaris/penningmeester tel. 079-3317156
e-mail albert.voskes@12move.nl
Aad Paardekooper – muzikaalleider